Welcome to Comuna Muntenii de Jos, judetul Vaslui   Apasa si asculta textul! Welcome to Comuna Muntenii de Jos, judetul Vaslui
Scrisoare de infomare GDPR

Legaturi rapide

Despre comuna Muntenii de Jos

          Comuna Muntenii de Jos aparține județului Vaslui și  este compusa din patru sate: Muntenii de Jos, Mânjești, Băcăoani și Secuia; centrul de comuna fiind Muntenii de Jos.

          Cu un teritoriu administrativ de de 5696 ha, din care intravilan  718 ha, iar extravilan 4978 ha și o populație de 4238 de locuitori, ce formeaza 1657 de gospodării, este amplasata la distanta de 3 km de municipiul Vaslui, fiind străbătută de la N la S de drumul Național  DN24 Vaslui-Bârlad.

Vecini:

- Municipiul Vaslui la Nord;

- Comuna Lipovăț la Vest;

- Comuna Deleni la Sud-Vest ;

- Comuna Albești la Sud-Est;

- Comuna Oltenești la Est.

         În satul Muntenii de Jos funcționază Școala Gimnazială „Adrian Porumboiu”, Gradinița cu 3 grupe de copii, Centrul Cultural "Podul Inalt" cu 150 locuri, Biblioteca Comunală "Eugenia Moldoveanu" cu 15 mii volume, baza sportivă multifuncțională și teren de handbal tip2, sală de sport.

         Poziția geografică încadrează zona în ținutul climatic de dealuri și câmpii. Teritoriul este brăzdat de văi consecvente, orientate predominant pe directia Nord-Sud. Varietatea și succesiunea condițiilor bio-pedoclimatice indică limita dintre clima de dealuri și cea de câmpie (limita dintre pădure și silvostepă) .

        Majoritatea locuitorilor sunt ortodocși, fiind împartiți în trei parohii deservite de șase biserici în care oficiaza preoții : Andrieș Cătălin, Hârtopanu Costică și Rebegea Nicolai.

Ghiseul.ro

ghiseul

PRIMĂRIA Muntenii de Jos – ÎNROLATĂ ÎN PLATFORMA ON-LINE GHIȘEUL.RO!

De astăzi, Primăria Muntenii de Jos pune la dispoziția contribuabililor o nouă și modernă facilitate de plată a obligaţiilor către stat și achitarea acestora prin plata online, cu cardul (Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro), folosind platforma electronică Ghiseul.ro.     https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public

Platforma on-line Ghiseul.ro se adresează persoanelor deținătoare de card bancar, care doresc să efectueze plata oricărui tip de taxă, impozit sau amendă, prin intermediul internetului, indiferent de locație și oră. De asemenea, pot fi efectuate plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum şi orice plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu public. Pentru cei care dețin proprietăți (exclus cei care sunt decedați sau nu au dezbătut moștenirea) serviciul este disponibil pe site-ul www.ghiseul.ro.

Această modalitate de plată vă scutește de un drum la biroul de taxe si impozite, vă permite să achitați amenzile în timp util, fără a fi nevoiți să plătiți penalități și vă oferă informații despre situația debitelor către administrațiile financiare.

Plata cu cardul prin Ghișeul.ro nu este comisionată, iar tranzacțiile sunt efectuate la cele mai înalte standarde de securitate.

Pentru mai multe informații, contactați Compartimentul financiar din cadrul Primăriei Muntenii de Jos, la numărul de telefon: 0235313065, email impozite@munteniidejos.ro sau puteți consulta online Manualul de utilizare, la următorul link: https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/help/Manual%20de%20utilizare%20-%20Contribuabili.pdf?fbclid=IwAR03zSoggXI2J9Z-oys8A82CM0jv5PpAUErR7Wc9LTF-8-Hl_vQ9v963nbo

Top Apasa si asculta textul! Powered By GSpeech