Welcome to Comuna Muntenii de Jos, judetul Vaslui   Apasa si asculta textul! Welcome to Comuna Muntenii de Jos, judetul Vaslui
Scrisoare de infomare GDPR

Legaturi rapide

Despre comuna Muntenii de Jos

          Comuna Muntenii de Jos aparține județului Vaslui și  este compusa din patru sate: Muntenii de Jos, Mânjești, Băcăoani și Secuia; centrul de comuna fiind Muntenii de Jos.

          Cu un teritoriu administrativ de de 5696 ha, din care intravilan  718 ha, iar extravilan 4978 ha și o populație de 4238 de locuitori, ce formeaza 1657 de gospodării, este amplasata la distanta de 3 km de municipiul Vaslui, fiind străbătută de la N la S de drumul Național  DN24 Vaslui-Bârlad.

Vecini:

- Municipiul Vaslui la Nord;

- Comuna Lipovăț la Vest;

- Comuna Deleni la Sud-Vest ;

- Comuna Albești la Sud-Est;

- Comuna Oltenești la Est.

         În satul Muntenii de Jos funcționază Școala Gimnazială „Adrian Porumboiu”, Gradinița cu 3 grupe de copii, Centrul Cultural "Podul Inalt" cu 150 locuri, Biblioteca Comunală "Eugenia Moldoveanu" cu 15 mii volume, baza sportivă multifuncțională și teren de handbal tip2, sală de sport.

         Poziția geografică încadrează zona în ținutul climatic de dealuri și câmpii. Teritoriul este brăzdat de văi consecvente, orientate predominant pe directia Nord-Sud. Varietatea și succesiunea condițiilor bio-pedoclimatice indică limita dintre clima de dealuri și cea de câmpie (limita dintre pădure și silvostepă) .

        Majoritatea locuitorilor sunt ortodocși, fiind împartiți în trei parohii deservite de șase biserici în care oficiaza preoții : Andrieș Cătălin, Hârtopanu Costică și Rebegea Nicolai.

Top Apasa si asculta textul! Powered By GSpeech