Welcome to Comuna Muntenii de Jos, judetul Vaslui   Apasa si asculta textul! Welcome to Comuna Muntenii de Jos, judetul Vaslui
Scrisoare de infomare GDPR

Legaturi rapide

Asezare geografica

  • by Super User
  • Comuna
  • Sep 10, 2017

Comuna Muntenii de Jos este compusa din patru sate: Muntenii de Jos, Minjesti, Bacaoani si Secuia; centrul de comuna fiind Muntenii de Jos.

Cu un teritoriu administrativ de 3650 de ha si o populatie de 3961 de locuitori ce formeaza 1469 de gospodarii, este amplasata la distanta de 3 km de municipiul Vaslui, fiind strabatuta de la N la S de drumul National Vaslui-Barlad.

Vecini:

- Municipiul Vaslui la Nord;

- Comuna Lipovat la Vest;

- Comuna Deleni la Sud-Vest ;

- Comuna Albesti la Sud-Est;

- Comuna Oltenesti la Est.

Pozitia geografica incadreaza zona in tinutul climatic de dealuri si campii. Teritoriul este brazdat de vai consecvente, orientate predominant pe directia Nord-Sud. Varietatea si succesiunea conditiilor bio-pedoclimatice indica limita dintre clima de dealuri si cea de campie(limita dintre padure si silvostepa) .

In fiecare sat component al comunei functioneaza cate o scoala cu clasele I-IV. In satul Muntenii de Jos, care este resedinta comunei, functionaza o Scoala cu clasele I-VIII, Gradinita cu 3 grupe de copii, Centrul Cultural "Podul Inalt" cu 150 locuri, Biblioteca Comunala "Eugenia Moldoveanu" cu 15 mii volume, baza sportiva multifunctionala si teren de handbal tip2, sala de sport.

Majoritatea locuitorilor sunt ortodocsi, fiind impartiti in trei parohii deservite de sase biserici in care oficiaza preotii : Andries Catalin, Hartopanu Costica si Rebegea Nicolai.

Top Apasa si asculta textul! Powered By GSpeech